03 October 2006

Param pap paa paa

As aku jalan-jalan carik makan at Pasar Ramadhan (param) Bayan Baru yesterday, I remember an incident that happen about a year ago. Yeah it was a year ago thehehe. Sial rasa lucu pulak bila aku baca balik. Anyway as you should have know (if you read the entry), I did went to param stadium Shah Alam tu for 3 straight days. What you didn't know is that I did not went there for only 3 days, but actually for almost the whole month or Ramadhan! But who am I kidding la, param stadium tu is twice bigger even if the whole param in Penang combine. Ye memang, memang param kat penang ni limited gile bab. The chances of I found what I looked for is almost next to nothing. I think I have more chances of finding a mermaid here in Penang daripada jumpa orang yang aku carik tu huhuhu =p

Anyway last week I had a argument, ok not argument, discussion with a colleague. We were chatting and suddenly she came up with the question "why do men fall easily in love with physical beauties?" which I have a slight feeling she was refering to me and the story above. Anyway as much as I hate to admit it, but yeah physical beauties is the first things that I notice but I don't think I'm the weird one isn't it? I appreciate the beautiful things in life just like every body else. Macam korang-korang perempuan jugak, korang pun nak handbag yang cantik-cantik kan? Nak kasut yang cun-cun kan? Walaupun kualiti dia tak la berapa tiptop pun. Kalau kasi handbag yang hodoh-hodoh tu mesti korang re-wrap pastu bagi kat charity kan? Hahaha ok maybe not all but I believe most of us are attracted to the beautiful things in life. Kira analoginya macam kereta la. Bile kita nampak kereta lawa kat jalan, kita jadi minat kereta tu walaupun kita tak pernah test drive kereta tu punya performance. BUT, there is a big but, like me, I only admire the physical beauty. There is a big difference between admire and in love. I admire beauty but of course when choosing love, the inner beauty plays a major part as well. Ok paham tak ?

Yesterday aku ada misi to eat nasi padang for berbuka puasa which aku consider gagal. Gagal sebab nasi padang apa kejadahnya takde dendeng daging ngan sambal kentang goreng? Terung goreng lagi la jangan tanya. Misi akan diteruskan dalam episod yang lain. To those yang tak pernah makan nasi padang, sila kembali ke pangkal jalan. Anda telah jauh terpesong. Ok until next times, selamat berbuka!
Comments:
aku setuju dgn nko from beauty2 thing tu sampei la ke nasi padang.
 
darling,

devaju kay..

last year kita pegi Param Stadium, i know half of the time i cakap sorang2 sebab you sure as hell wasnt listening to me and you weren't looking at the food, but you were looking for aweks.

and what about that time masa you nampak awek cun tu, and you kept on going days after that, in vain that you'll see her again, tapi gagal?

ouch! you're such a loser la.. :P

Param this year is nooo not the same without you .. and.. bukankah masa tu you baru bukak blog and sebuk promo kat i?

keh keh keh.
 
apa kata next year u sendiri la jual nasi padang tu.. mmg betul.. param kat png tak best n tak byk kuih. nasib baik tak kerja sana lagi.. :P
 
padang pun boleh buat nasi ke?
 
deja vu? mana beyonce?
nasi padang bukan patut ada rumput ke?
 
Sorry xdapat join korang gi nasi padang
 
ko nih byk songel la.

bli aja la nasi sebungkus, mkn kat padang bola ke padang hoki ke .. lebih kurang la nasi padang bunyinya ..

ke salah?

hiks.
 
puan ct-a: terima kasih! aku oso setuju ngan komen ko.

CPMS: weh i dgr la apa u cakap, paham ke tak tu tak kira la kan hahaha yeah i know wat a loser i am. anyway jgn buat i sedih weh! i missed those days la, when life was so carefree. I hope u have fun at the param without me uuuwwwaaaaa =(

Cikpijah: tunggu laa i kawin ngan org padang, tak pun kalau u boleh masak nasi padang, apa kata u jadi tukang masak i thehehe

erra: YUP! believe it or not ayam pun boleh! thus jadi nasi ayam.... ggrrrrr >(

ifzan: aaaa jgn cakap rumput, kalau cek betul2 belalang, semut pun ada. kalau nasib baik dapat ulam lalang lagi gagagaga

security pg2: woi!! ingat janji2 manis mu ok huhuhuhu

betik: tak bleh salah! salah! teori awak menarik, tapi ia bertentangan dgn abel's and baire theorem. kena improvise sikit okeh hehehe
 
ooOOoooOoooOOooo garangnyer
ooOoooOOoooOoooo takootnyer

asal lawak bodo betik + ifzan leh hehehe gagagaga? asal?

asal guwa punya lu grrrrr? asal?

eh best tak kene bully semalam? sedap ok pengat pisang ......

*drool*
 
hari ni (kalo x dpt,hari esok la) saye nak hidangan triple play di tgif.nyumsssss...
 
tiena

*drool* eventho ehem ehem
 
erra: that pengat pisang issue leave a big scar in my life. forever remember will i tsk tsk tsk

tiena: takpe lah, just make sure TGIF tu halal dah cukup bagus utk i..... muahahahaha

wegra: ni ape kena korang dua org ni? cakap pakai bahasa isyarat ke?
 
mr forever remember will i

please do not forget your task in capturing the flavours of ramadhan in penang ... a post we shall have next.
 
ni i yang pening ke semua orang dad start cakap cam yoga?

confuse indeed i am.
 
mak aii.
blunder gila.
mmg sah la i pening.

*ralat*

dad = dah
yoga = yoDa.

tsk tsk tsk...
 
This comment has been removed by a blog administrator.
 
wei, balik key ell lah!

cepat sket eh!
 
hai..
mengapa sume org cerita pasal makan?
:D
 
takmau apdet ke bang?
dah nak raya ni..
 
seha passed away
 
erra:coming coming u wait aa, ur pengat pisang is no match for mine muahahaha

cpms: yoga i am not tehehehe i look stupid london speaking

angel eyes: i balik next week la, 10 days off woot woot!!!

nina: biasa la tgh lapa tu dok cite pasal makan aje tehehehe

cpms: sabaq sabaq. wa super bizi lately ni. tiba2 pulak ade kerja nak kena buat. selama ni takde pun keje

erra: innalillah. may her soul rest in peace
 
hello muz!! bila start cuti?? i start cuti 20 sept - 27 sept. so..bila nak berbuka puasa bersama2 dan merasa u belanja?? heheheh...^_^
Muz..i tak kira...i nak duit raya gak!!! tak kira...tak kira..tak kira..nak jugak..nak jugak..
(menangis sambil menghentak2 kaki)
hehheh
 
i demand an update, again.
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?